Historische schepen aan de kade van Purmerend op zaterdag 14 en zondag 15 september

PURMEREND – Als onderdeel van de Open Monumentendag liggen op zaterdag 14 en zondag 15 september een aantal historische schepen aangemeerd aan de Beemsterburgwal in Purmerend. De boten kunnen bezocht worden en er wordt (onder zeil) gevaren op het Noordhollandsch kanaal. Koor ’t Bontelevenslied zorgt zaterdag voor de muzikale noot.

chipper Erick Takes (77 jaar) : ‘Ik doe zaterdag en zondag mee met mijn schip “Nooitgedacht”. Een Tjalk uit 1896 van 19 meter lang, die ik in 1972 heb gekocht. Het was toen alleen een casco, dat door een boer gebruikt werd als opslag voor zijn veevoer.’ Het schip had toen al een heel leven achter zich. (Gezinsblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *