Dieven gingen er met een boot vandoor en belden zelf de politie… een misverstand

‘s-Gravenzande – In ‘s-Gravenzande is gistermiddag een boot gestolen. Opvallend genoeg belden de daders zelf de politie, waarna zij konden worden aangehouden. De diefstal werd in eerste instantie door iemand anders dan de daders gemeld bij de politie. Die ging samen met de eigenaar van de boot op onderzoek uit en vanuit het politiebureau werd het bericht in verschillende WhatsApp-groepen gedeeld.

De politie ontving vervolgens meerdere foto’s en berichten van mensen die de boot gezien hadden. Maar de dieven konden pas gepakt worden toen zij zichzelf meldden. Één van de twee belde vanuit de gestolen boot de politie. Het duo zag blijkbaar geen andere uitweg.

Een misverstand
Het bleek uiteindelijk een groot misverstand. ‘Ik ben blij dat alles is opgelost, want ik schrok wel toen ik ineens al die politie zag’, vertelt Sven. Een langgekoesterde wens voor de 17-jarige Sven en zijn stiefbroer leek dinsdag uit te komen. ‘We willen al heel lang een schuit die we kunnen opknappen, zodat we met vrienden door het Westland kunnen varen. En we hadden via een vriend een schuit gekregen die we over konden nemen.’

Dinsdagmiddag ging het duo hun nieuwe aanwinst ophalen. ‘De schuit lag onder een brug aan de Oranjedijk in ‘s-Gravenzande. Maar toen we daar aankwamen lagen er drie schuiten. Dus wij hebben een foto gestuurd met die drie schuiten en gevraagd: “Die is het toch”. Die vriend appte terug: “Ja die is het”. Maar hij bedoelde dus zijn eigen schuit, terwijl wij het over een andere schuit hadden.’

(indebuurt.nl, ‘Sven en zijn broer nemen verkeerde boot mee: ‘Ik schrok wel van al die politie” – omroepwest.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *