De Rietplas dreigt droog te vallen: gemeente Emmen zoekt naar oplossingen

Emmen – Boten die vastlopen op zandbanken. Steigers die aangetast worden omdat de houten fundering niet meer onder water staat. Het steeds verder zakkende waterpeil in de Kleine en Grote Rietplas veroorzaakt steeds meer problemen.

Na twee droge zomers is het peil nu zo’n tachtig centimeter gedaald. In de Kleine Rietplas geeft een pop in het water de huidige stand aan: 60 centimeter diep.
,,Normaal gesproken staat het water tot aan zijn schouders, op zeg 1,40 meter’’, zegt Rolanda Dijkhuizen van Horecacentrum Rietplas. Ze kan geen kano’s meer vastbinden aan de steiger, want daar is geen water meer. Er ligt enkel nog een boot op het droge. (DvhN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *