Wie een superjacht wil kopen, moet in Monaco zijn (en zijn schoenen uitdoen)

Monaco – De meest prestigieuze autosalon, maar dan voor superjachten van meer dan dertig meter lang. Zo wordt de jaarlijkse Monaco Yacht Show omschreven. De nieuwste hype dit jaar: een veertig meter lang assistentieschip voor bij je luxejacht, met een eigen helikopterplatform en decompressiekamer.

Wie eind september ’s morgens vroeg langs de kade in de oude haven van Monaco loopt, vraagt zich wellicht af waarvoor al die lege rekjes dienen die overal aan de rand van het water opgesteld staan. Als om elf uur de Monaco Yacht Show de deuren voor het publiek opent, wordt hun doel al snel duidelijk: om een van de 125 superjachten te bezoeken die hier vier dagen aangemeerd liggen, moet iedereen zijn schoenen uitdoen en die netjes naast elkaar in zo’n rekje deponeren. (tijd.be, www.monacoyachtshow.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *