Grootste zeiljacht van Royal Huisman ooit Sea Eagle II is bijna af en vandaag naar buiten gereden

Vollenhove – De Nederlandse superjachtbouwer Royal Huisman lanceerde vandaag haar grootste zeiljacht ooit en het ziet er buitengewoon fraai uit. De schoener Sea Eagle II is met haar 81 meter het grootste superjacht dat Royal Huisman ooit bouwde, zo meldt de Vollenhovese superjachtbouwer trots.


Zo groot is de grootste… Vorig jaar werd de romp van de Sea Eagle II voor de verdere bouw met veel zorg gekeerd

Oplettende lezers zullen zich mogelijk afvragen wat er dan met Athena is gebeurd. Dit zeiljacht, eveneens uit de stal van Royal Huisman, meet immers volgens de officiële opgave 90 meter. Meer dan de Sea Eagle II inderdaad, maar daarvoor is de boegspriet wel meegenomen. De lengte van de hull van Athena meet ‘slechts’ 79 meter. Daarenboven is het volume van de Sea Eagle II ook net iets groter, 1150 vs 1126 GT.

Foto’s: Royal Huisman

Het grootste zeiljacht voor Royal Huisman ooit dus. En tegelijk ook het grootste aluminium zeiljacht ter wereld. Met haar 81 meter stoomt de Sea Eagle II, ook wel bekend als Project 400, de Top 10 van ’s werelds grootste zeiljachten binnen. Het jacht werd gebouwd in opdracht van Dr Samuel Yin, een prominente Taiwanese zakenman. Yin had al een Sea Eagle (van ‘slechts 43 meter), vandaar de II achter de naam. (Quote, de bouw – www.superyachttimes.com, foto’s lancering – www.superyachttimes.com, www.royalhuisman.com, ‘Grootste aluminium zeiljacht ter wereld verlaat werf in Vollenhove’- deStentor, ‘Tegenwind voor grootste zeilboot ter wereld in Vollenhove: het waait te hard voor transport’ – 080120 – deStentor)

Eén gedachte over “Grootste zeiljacht van Royal Huisman ooit Sea Eagle II is bijna af en vandaag naar buiten gereden”

  1. Dit is geen opmerking om op uw site te plaatsen, maar een vraag.
    Op deze pagina staat het filmpje over het kantelen van de Sea Eagle II in Vollenhove. Weet u misschien welke muziek er onder geplaatst is? Indien bekend graag titel- componist-uitvoerende.

    Met vriendelijke groet,
    I.Brals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *