Informatie voor de watersporter

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester opent HISWA te Water in Rio-style

Persbericht
opening_waterhiswa_2016Amsterdam Marina – Vanmorgen is de HISWA te water 2016 feestelijk geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van tientallen watersportfans door het traditionele luiden van de scheepsbel door Olympisch kampioene Marit Bouwmeester, gevolgd door het luiden van de scheepshoorns van de aanwezige boten en de feestelijke muziek van de Riobrassband. De HISWA te water duurt nog tot en met zondag 4 september en vindt plaats in Amsterdam Marina.
Olympische spelen
De openingsdag van HISWA te water stond dit jaar in het teken van de Olympische spelen. Marit Bouwmeester opende de beurs en gaf daarna een signeer sessie voor de aanwezige watersportfans. Bezoekers kunnen de rest van de week zich ook nog een Olympische watersporter wanen. Met een VR experience kunnen zij op het surfboard van Dorian van Rijsselberghe staan. Daarnaast is ook de wedstrijdsport (Eredivisie Zeilen en de Q-cup) aanwezig.


(video Zeilen)

Meer primeurs
Om de circa 250 boten in de Amsterdam Marina te krijgen vergt een flinke planningdeze zin klopt niet. De aanvang van de boten ging op 26 augustus van start met een primeurparade. Een groot deel van de bootprimeurs die op de HISWA te water worden getoond voeren achter elkaar over het IJ naar de Amsterdam Marina. De HISWA te water toont dit jaar meer primeurs dan afgelopen 5 jaar. Dus wie op de hoogte wil zijn van de laatste trends in techniek, design en watersport, mag de HISWA te water niet missen.
HISWA te water
De HISWA te water 2016 brengt de grootste collectie Nederlandse jachten en een breed aanbod internationale merken bij elkaar. Er liggen zo’n 250 nieuwe boten afgemeerd in Amsterdam Marina. Samen met een boordevol activiteitenprogramma maakt dat de HISWA te water tot een heerlijk dagje watersport aan het IJ.
De HISWA te water duurt nog tot en met zondag 4 september 2016 en vindt plaats in Amsterdam Marina, direct bereikbaar met de gratis pont van Amsterdam CS naar de NDSM Werf. Openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.
Meer informatie www.hiswatewater.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht