Informatie voor de watersporter

Open Huis en houten boten van 'Noordelijke Houtbouwers' op 2e Paasdag 9 april in Terherne Haven

PERSBERICHT
Terherne – Traditioneel wordt in Terherne op 2e Paasdag het Watersportseizoen geopend. Alle Terhernster (watersport) bedrijven hebben Open Huis. De Noordelijke Houtbouwers presenteren zich met hun prachtige houten schepen in de klassieke schepenhaven, Terherne Haven.
De eigenaren van de werven die aangesloten zijn bij de Houtbouwers dragen eeuwenoude kennis met zich mee. De kennis van wel drie en soms zeven generaties. De bouw van houten werkschepen en luxe houten jachten is overgegaan van vader op zoon en zoon en zoon.
Uiteraard gaan deze vakmensen mee met de tijd. Daar waar kan gebruiken ze nieuwe methoden en materialen. Dit gaat alleen nooit ten koste van de kwaliteit en sfeer van de schepen.
Kom zelf al dit moois bekijken op 2e Paasdag en laat u informeren en inspireren. De Houtbouwers nemen zo’ n 20 schepen, die ook te koop zijn, mee. Er zullen tjotters, Staverse jollen, een pluut, boeier, vletten, Engelse launch, Pampus en een Fries jacht liggen. Op de steiger treft u de Houtbouwers, Henk van der Meulen, Pier Piersma, Jan Schreur en Aaldert de Jonge aan. Van de meeste schepen zijn ook de eigenaren aanwezig. Zij kennen hun eigen schip door en door en zullen u graag overhalen om net zo enthousiast te worden.
De Noordelijke Houtbouwers werken samen sinds 1995. Ze zijn allemaal gespecialiseerd in de bouw van houten schepen en jachten. Zowel de bekende Nederlandse ronde- en platbodemjachten als ieder denkbaar houten jacht of bedrijfsvaartuig. En elke houtbouwer heeft zijn specialiteit.
De Noordelijke Houtbouwers zijn:
Scheepswerf Schreur – www.punterbouw.nl
Jachtwerf De Jong – www.jachtwerfdejong.nl
Jachtwerf Piersma – www.piersma.nl
Jachtwerf Joh. Van der Meulen&zn. – www.johvdmeulen.nl
Terherne Haven is de haven voor Klassieke Schepen. Midden in het dorp Terherne aan het Sneekermeer is een haven waar alleen historische schepen een ligplaats kunnen vinden. Er liggen skûtsjes, bakdekkers, een sleper, Groninger tjalk, schouwen. Rond de haven staan vakantiehuisjes.
De Houten Schepen show is op 9 april, 2e Paasdag van 11-17 uur. Plaats Terherne Haven, Kupersleantsje 9, 8493 LR Terherne.
Op 2e Paasdag is verder een markt met oude ambachten, Open Huis watersportbedrijven, winkeltjes, slepers, shantykoor enz.
Meer informatie www.houtenschepen.nl en www.terhernehaven.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht