Informatie voor de watersporter
Open Monumentendag op de werf Wolthuis

Open Monumentendag op de werf Wolthuis

Zaterdag 10 september is de Historische Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer weer deelnemer aan de Open Monumentendagen 2022. De werf is tevens één van de negen locaties van de Monument en Cultuurtocht.

Zoals gebruikelijk valt er weer van alles te zien en te beleven. Vurige smeeddemonstraties van de smid; klinken, waarbij de bezoekers zelf mogen proberen een gloeiende klink plat te slaan en wordt de werking van de diverse historische scheepsbouwmachines getoond.

Kinderen t.e.m. 12 jaar kunnen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger echt varende stoombootjes bouwen. ’s Middags zijn er tussen 13:00 en 16:30 uur optredens van de bekende bluesband
“Bluesdiggers”.

In de haven tegenover de werf ligt de PW 18, het nieuwe elektrisch aangedreven inspectievaartuig van de provincie Groningen. Een revolutionair schip, dat een groot contrast vormt met de bijna 100 jaar oude luxemotor Nomadisch, die er naast ligt. Beide schepen kunnen worden bezichtigd.
In het vrachtruim van de Nomadisch is een expositie van maritieme schilderijen van kunstschilder Max Koekkoek.

In het Bezoekerscentrum van de werf kan men onder het genot van een kopje koffie, thee of
frisdrank weer even bijkomen van alle opgedane indrukken.

Foto: SHSHS

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht