Informatie voor de watersporter

Oproep voor het indienen van voordrachten voor de eerste Nationale Motorboot Varen Prijs

PERSBERICHT
Heerenveen – Motorbootvaarders en andere personen, bedrijven of instellingen die iets hebben met het varen met een motorboot kunnen tot 1 augustus voordrachten indienen voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2013. De prijs zal dit jaar voor het eerst worden uitgereikt.
De Nationale Motorboot Varen Prijs is bedoeld als steuntje in de rug voor initiatieven en activiteiten die bijdragen aan het plezierig, veilig en attractief motorbootvaren in Nederland. De prijs is een initiatief van de in februari van dit jaar opgerichte Stichting Bevordering Motorbootvaren.
De Nationale Motorboot Varen Prijs is in het leven geroepen vanuit de gedachte dat overal in ons land verenigingen, organisaties, werkgroepen en particulieren in de weer zijn, om het motorbootvaren te bevorderen. Het kan daarbij gaan om het open houden of juist opnieuw bevaarbaar maken van vaarwegen, maar ook om het volbrengen van een bijzondere vaartocht. Het is mede aan dit soort initiatieven te danken, dat tienduizenden Nederlanders elk jaar weer plezier beleven van hun motorboot. Met een speciale waarderingsprijs wil de Stichting Bevordering Motorbootvaren dat benadrukken. De prijs bestaat uit een herinneringsstandaard en een oorkonde.
Voorwaarden
Om voor de Nationale Motorboot Varen Prijs in aanmerking te komen, moet een initiatief of prestatie positief hebben bijgedragen aan een van de volgende aspecten van het motorbootvaren:
• Vaarplezier
• Vaarroutes
• Veiligheid en duurzaamheid
• De promotie van motorbootvaren
Een uitgewerkt voorstel of plan dat in de toekomst kan bijdragen aan het motorbootvaren kan eveneens worden voorgedragen.
Jury
Voordrachten voor de Nationale Motorboot Varen Prijs worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, onder voorzitterschap van Nico van Lamsweerde, oud-directeur van de Stichting Recreatietoervaart Nederland. De jury bestaat uit watersportjournalisten en vertegenwoordigers van het Watersportverbond, de KNMC en Veilig Verkeer Nederland. De juryleden, die zelf ook voordrachten kunnen indienen, worden jaarlijks benoemd of herbenoemd door het bestuur van de Stichting Bevordering Motorbootvaren.
Voordrachten indienen
Voordrachten voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2013 kunnen tot 1 augustus worden ingediend per e-mail: motorbootvarenprijs@kpnmail.nl. Elke voordracht dient te zijn voorzien van een bondige motivatie. Op basis van de ingediende voordrachten stelt de jury na 1 augustus de nominaties vast voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2013. Uit deze nominaties zal de jury vervolgens de winnaar kiezen.
Prijsuitreiking
De winnaar van de Nationale Motorboot Varen Prijs 2013 wordt vrijdag 6 september bekendgemaakt tijdens SRN-conferentie van de Hiswa te Water 2013 in Amsterdam.
Meer informatie www.motorbootzaken.nl en www.motorbootvarenprijs.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht