Informatie voor de watersporter

Pardo Yachts lanceert zeer luxueuze Pardo 50, een 'open' motorjacht met twee hutten, twee badruimten en een buitenkeuken

PERSBERICHT
Sassenheim – De introductie van de Pardo 43 is een groot succes: in minder dan een jaar zijn er meer dan dertig boten verkocht. Okke Hooites van Orange Yachting uit Sassenheim heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Onlangs heeft Okke in Saint Tropez weer een Pardo 43 aan een Nederlandse klant opgeleverd.
In vervolg op het succes van de Pardo 43 kondigt Pardo Yachts met trots haar tweede model aan, de Pardo 50. Dit exclusieve jacht zal voor het eerst te zien zijn als wereldpremière in september op het Cannes Yachting Festival 2018. De Pardo 50 is net als de Pardo 43 ontworpen door Zuccheri Yacht Design in samenwerking met de in house designers en technici van Cantiere del Pardo. Het kenmerkende design van de Pardo 43 is door Zuccheri Yacht Design doorgezet in de Pardo 50.

Al fresco living
De Pardo 50 is gemaakt voor het genieten van het buitenleven. De boot is perfect voor diegenen die graag tijd doorbrengen met hun familie en gasten aan boord, maar ook voor diegenen die willen ontspannen in een meer private setting.
Achter de stuurstand bevindt zich de buitenkeuken met verschillende indelingsmogelijkheden voor een maximale beleving van het buitengevoel. Vanuit de buitenkeuken kunnen de opvarenden in de dining-area achter de buitenkeuken met allerlei culinaire hoogstandjes worden verwend.
Voor een comfortabel verblijf aan boord, veel bewegingsruimte en gemak bij aanleggen is één van de belangrijkste kenmerken de vrije doorloop van boeg tot achtersteven. Het hoge vrijboord zorgt voor meer veiligheid voor wanneer er kinderen of gasten aan boord zijn.
Unieke features
Naast de exclusieve indeling van het dek beschikt de de Pardo 50 over een aantal unieke features die het verblijf aan boord tot een fantastische beleving maken.
Op zowel het voordek als op het achterdek bevinden zich riante zonnebedden. Onder het achterste zonnedek bevindt zich een grote opslagruimte die als tendergarage voor een Williams 285 tender kan worden ingericht.
Het achterschip kan worden voorzien van een elektrisch bedienbaar platform zoals dat ook aan boord van superjachten gebruikt wordt.
De vaste T-top is gemaakt van koolstofvezel en is hierdoor licht en tegelijkertijd erg stijf. De T-top heeft een totale oppervlakte van 16-vierkante meter en bestrijkt de stuurstand, buitenkeuken en dining-area. De T-top is bovendien voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm dat over het hele achterdek kan worden uitgeschoven.
Zee van ruimte benedendeks
Het interieur is uniek: op de Pardo 50 vindt u een grote open ruimte met twee hutten en twee badruimtes. Er is ook de mogelijkheid om een hut voor een schipper te realiseren, voor optimale privacy heeft deze hut heeft zijn eigen toegang vanaf het dek.
Maar er zijn meer verschillende indelingsmogelijkheden, zo is er de optie om een scheidingswand tussen de twee badkamers te installeren zodat er een echte eigenaarshut ontstaat die de eigenaar maximale privacy aan boord garandeert.
De superieure interieurafwerking vormt de kern van het DNA van Cantiere del Pardo: tijdloze elegantie en handgemaakt door ervaren Italiaanse ambachtslieden. De lijnen van de verfijnde betimmering worden versterkt door de nauwkeurige selectie van de gebruikte houtkeuze en de aandacht voor details. Alle kleuren en materialen kunnen worden aangepast aan de wensen van de eigenaar. Made in Italy in optima forma.
Performance
De motoren zijn relatief ver naar voren geplaatst. Dit resulteert in een beter zwaartepunt en meer stabiliteit tijdens het varen. Een dergelijke installatie van de motoren voorkomt dat de boeg hoog uit het water komt. Bovendien komt de boot sneller in plané en vaart de boot solide, zelfs bij de hoogste snelheden.
De standaardversie wordt geleverd met twee Volvo IPS 600-motoren (700 of 800 zijn optioneel) die garant staan voor topprestaties op het water.
De volledig digitale stuurstand beschikt over elektronische gashendels en een joystick voor de manoeuvres in kleine ruimtes.
De V-vormige romp heeft een variabele geometrie: 16 ° op de achtersteven en meer dan 50 ° op de voorste sectie. Dit garandeert een grote zeewaardigheid en samen met de Volvo IPS motoren staat dit garant voor het veilig, comfortabel en snel overbruggen van grote afstanden.
Constructie
Het bouwen van sterke composiet constructies is een sterk punt van Cantiere del Pardo. Hierbij worden de modernste technieken ingezet. Zo is de romp vinylhars geïnfundeerd en vormt deze een monolithische structuur met het onderwaterschip. De zijkanten en het dek zijn gemaakt van een high-density PVC-sandwich met optimale thermische en akoestische isolatie. De Pardo 50 is een perfecte symbiose van high tech constructie, prestaties en comfort.
Specificaties: 

Model: Pardo 50 


Design: Zuccheri Yacht Design & Cantiere del Pardo
Werf: Cantiere del Pardo
CE Categorie: A
Lengten over alles (LOA): 14,95 m 

Lengte over alles met verlengd platform: 16,25 m
Breedte: 4,95 m
Diepgang: 1,23 m 

Capaciteit: 12 A/ 16 B / 20 C 

Motoren: 2 x Volvo IPS 600 standaard 

2 x Volvo IPS 700 optional 

2 x Volvo IPS 800 optional 

Meer informatie www.orangeyachting.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht