Passantenhaven IJDock Amsterdam kiest voor drijvende steigers van Inter Boat Marinas

PERSBERICHT

impressie van de toekomstige jachthaven. Links van IJDock de betonnen steigers voor de Dienst Waterpolitie. Midden rechts Station Amsterdam Centraal.
impressie van de toekomstige jachthaven. Links van IJDock de betonnen steigers voor de Dienst Waterpolitie. Midden rechts Station Amsterdam Centraal.

Puttershoek – Op een schiereiland in het IJ ontwikkelt ASR Vastgoed samen met de gemeente Amsterdam en de Rijksgebouwendienst IJDock, een bijzonder eiland dat historisch Amsterdam verbindt met het IJ.
Binnenkort zal het voor de watersporter mogelijk zijn om als passant, in hartje Amsterdam, op deze splinternieuwe locatie aan te leggen. Inter Boat Marinas heeft van Hakkers B.V. de opdracht gekregen om de drijvende steigers te realiseren welke zullen voorzien in een zestigtal ligplaatsen. Uit de vele mogelijkheden die Inter Boat Marinas kan bieden is gekozen voor systeem Atlantic, een robuust drijvend modulair steigersysteem met een thermisch verzinkt stalen frame. De oplevering van de passantenhaven staat gepland voor dit voorjaar.
Inter Boat Marinas leverde zomer 2012 reeds de betonnen steigers met stalen roosters voor de Dienst Waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) op deze locatie.
Meer informatie www.interboatmarinas.nl

1 Bericht

  • Tineke Pomp

    6 jaren geleden / 20 augustus 2016 om 13:41 uur

    De passantenhaven is geen passantenhaven meer. Vaste ligplaatsen en commerciële rondvaartboten die een vaste ligplaats hebben. Ik kan met mijn sloep van 6 meter niet als passant aanleggen omdat er domweg geen plekken meer zijn voor passanten. Echt schandalig. Was een perfect idee: een passantenhaven in hartje Amsterdam. Jammergenoeg heeft het niet zo mogen zijn.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X