Populaire dagcursus Vaarbewijs van Yachtconsult start weer op zaterdag 4 juli 2020

Persbericht
Roosendaal – De eerst volgende dagcursus van Yachtconsult start op zaterdag 4 juli 2020. Door de Corona-crisis hebben vele watersporters geen vaarbewijs kunnen behalen. Maar er zijn wel veel watersporters bijgekomen, die een boot gekocht hebben en een vaarbewijs nodig hebben. Het bewijs dat je in elk geval de kennis hebt opgedaan, hoe je zou moeten varen. Zelfs al lukt dat misschien niet altijd meteen!
Die regels, navigatiekennis en veiligheid kun je leren uit een boek of via een online een cursus, maar dat blijkt vaak ingewikkelder dan gedacht. Dat komt door veel onbekende scheepstermen als steven, linkse en rechts draaiende schroeven, trossen en springen, NAP, KP, waterpeil, en het verschil tussen zeilen over stuurboord en bakboord (de laatste heeft voorrang op een ander klein zeilschip…).
Als je een dagcursus volgt legt Roland Sterker dit allemaal glashelder uit. Daarbij krijg je veel tips, ezelsbruggetjes en geheugensteuntjes om het beter te onthouden. Ook belangrijk is, dat je direct vragen kunt stellen, zodra iets niet duidelijk is! Daarom krijgen we veel cursisten die alsnog de dagcursus komen volgen, omdat na het boek lezen of de online cursus er nog vele vragen overbleven.
Sinds 1 januari heeft het CBR het afnemen van de examens voor het vaarbewijs overgenomen van de VAMEX-organisatie. Uit angst dat met deze verandering de examens ook moeilijker zouden worden, hebben veel mensen geprobeerd hun vaarbewijs nog afgelopen jaar te behalen. Maar gelukkig is het helemaal niet moeilijker geworden!
De cursisten die examen gedaan hebben vertelden, dat de CBR-examens nauwelijks of niet verschillen van de afgelopen jaren. We kunnen er wel van uitgaan, dat dit in de nabije toekomst ook zo zal blijven. De 14de druk van de Studiewijzer, die Yachtconsult gebruikt, kan dan ook nog prima dienen als lesmateriaal.
Kijk voor een compleet overzicht met alle locaties, startdata en overige watersportopleidingen op de site.
Het is ook mogelijk een cursus te volgen op locatie (privéles, company cursus, met een groep vrienden of een cursus in samenwerking met een watersportvereniging). Neem daarvoor contact op met Roland Sterker via 06-53 62 32 31 of rs@yachtconsult.com.
Meer informatie www.yachtconsult.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X