De Gouden Leeuw op het IJ voor Amsterdam - Willem van de Velde

Prettige lockdown

De komende maanden zitten we weer aan het thuisbureau. Het goede nieuws is dat je zelf kunt bepalen waar je op uit kijkt. En wat is er nou prettiger dan zo nu en dan even weg te dromen bij een mooi, inspirerend kunstwerk aan de muur. En als liefhebbers van water en boten is dat natuurlijk wat ons het meest roert.

Eigen kunstwerk


In deze tijden van lockdowns zijn we aangewezen op het internet en dat is gelukkig geen enkel probleem. Via diverse websites kunnen we grote afdrukken bestellen. En hoe komen we aan de mooiste sea-scape, actiefoto of sfeerbeeld? Dat kan op verschillende manieren. De makkelijkste en misschien wel de leukste is om een eigen foto te gebruiken. De meeste camera’s maken beelden van voldoende resolutie en zelfs moderne telefoons leveren extreem veel pixels! Een afdruk laten maken kan bijvoorbeeld bij de Hema, Albelli, Cewe, Fotofabriek en talloze andere. Een website als www.fotovergelijk.nlgeeft een mooi overzicht van de prijzen. De website van de printcentrale geeft ook aan of de geleverde foto groot genoeg is voor een afdruk voor aan de muur. We kunnen daar ook kiezen uit allerlei manieren van afdrukken. Je kunt een gewone fotoprint op papier bestellen en die zelf inlijsten maar een foto op canvas, aluminium of plexiglas heeft ook iets bijzonders.

Oude meester

Wie zelf geen geschikte foto heeft kan op zoek gaan op het internet. Een bekende website is die van werk-aan-de-muur met duizenden topfoto’s. Wie zeilschip invoert als zoekterm komt op de meest heerlijke Hollandse zeilplaatjes uit. Vooral fotograaf Thomas Coehoorn heeft prachtige beelden van skûtsjes op deze site staan. Tegenwoordig zijn hier ook olieverfschilderijen van de oude meesters te bestellen zoals de beroemde zeeschilder Willem Van de Velde. Je betaalt bij Werkaandemuur voor wat de werken waard zijn en dat zijn toch wel flinke bedragen.

Goedkoper

Het kan ook goedkoper. Bijvoorbeeld via een website als https://www.publicdomainpictures.net/nl/ of https://www.etsy.com. Hier kun je een foto in hoge resolutie downloaden en vervolgens zelf laten afdrukken.En met een mooi nautisch werk aan de muur wordt het thuiswerken een stuk prettiger. Maar het mooist is natuurlijk om straks weer lekker zelf te gaan varen. Daar kan geen afdruk tegenop.

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin