123 stickers

Reddingsbrigades houden met 45 boten ‘Serious Rescue’ actie voor Serious Request

HAARLEM – Van 20 tm 22 december zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie ‘Serious Rescue’. Met de actie ‘Serious Rescue’ halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden”

Verenigd in ‘Serious Rescue’, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigades van Medemblik naar Haarlem varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van zo’n 45 reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten.

De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor Serious Rescue klinkt zaterdagochtend 20 december om 9.00 uur in de Oosterhaven in Medemblik. Maandagmiddag 22 december rond 12.00 uur zullen de deelnemers van in Haarlem aankomen. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

De deelnemende boten varen via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid naar Haarlem. Natuurlijk hopen de reddingswerkers zo veel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. (RTVNH, www.seriousrescue.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X