Informatie voor de watersporter

Schepenverhuur Oxalex heeft licentie Lelystad om op een boot te trouwen en houdt 10 juni vaartocht voor bruidsparen

PERSBERICHT
Lelystad –  Vanaf 1 mei 2012 is ook Allround Schepenverhuur Oxalex voorzien van een trouwlicentie in de gemeente Lelystad. Zij hadden al een trouwlicentie in de gemeentes Volendam, Hoorn en Amsterdam, maar het unieke van de gemeente Lelystad is dat het nu mogelijk is om te trouwen tijdens het varen.
Alle schepen die geschikt zijn als trouwlocatie mogen onder de vlag van Allround Schepenverhuur Oxalex via deze licentie huwelijken op het water voltrekken. Ook paren uit andere gemeentes kunnen in de gemeente Lelystad trouwen mits zij minimaal twee weken voor de definitieve trouwdatum in ondertrouw zijn gegaan.
Normaliter is het noodzakelijk dat een schip aan de kade ligt bij het voltrekken van de huwelijksceremonie. De reden daarvoor is dat het voltrekken van een huwelijksceremonie een openbare gelegenheid is en daardoor toegankelijk moet zijn voor een ieder die dat huwelijk wil bijwonen. Echter 60 % van het Markermeer en IJsselmeer vallen onder de gemeente Lelystad, waardoor het dus mogelijk is het ja – woord te kunnen zeggen op open water.  Er is vanuit Oxalex ook altijd een tweede schip beschikbaar om mensen die de ceremonie bij willen wonen richting het schip te vervoeren tegen een vergoeding mocht dit gewenst zijn.
Om het verkrijgen van deze licentie ook bekend te maken aan toekomstige bruidsparen hebben wij een speciale promotievaartocht gepland op 10 juni aanstaande vanuit de Bataviahaven in Lelystad.
Wij hopen vele toekomstige bruidsparen te kunnen verwelkomen op deze dag.
Meer informatie www.oxalex.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht