windverwachting

Scholieren terug van Atlantische zeilreis: van schip naar school

IJmuiden – Met de zestienjarige Jorrit van Reeuwijk uit Arum als kapitein voer de Regina Maris zaterdag de haven van IJmuiden binnen. Het was de laatste scheepsovername door de leerlingen aan boord van het zeilschip, dat in oktober vertrok voor een reis over de Atlantische Oceaan. “Machtig, dat ik ons langs Rotterdam mocht leiden.”

De vierdejaars vwo’er schuift na de meivakantie weer gewoon aan in de banken van het RSG Simon Vestdijk in Harlingen. Zijn scheepsmaatjes Haike Mulder uit IJlst en Marleen Zondervan uit Akkrum worden op respectievelijk het RSG Magister Alvinus in Sneek en OSG Sevenwolden (locatie Fedde Schurer) verwacht.

Aan boord, met 31 andere leerlingen, 5 docenten en 5 bemanningsleden, werkte het drietal de helft van de tijd als matroos. De andere helft kregen ze les volgens hetzelfde rooster als hun klasgenoten thuis. Toetsen maakten ze gewoon op zee. ,,Ik heb wel leren plannen”, zegt Marleen, die terug in Akkrum ,,een kleine achterstand” heeft. School at Sea. (Leeuwarder Courant)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X