windverwachting

Studente vermist op Slotermeer na omslaan zeilboot door harde wind

LEEUWARDEN – Op het Slotermeer in de buurt van Woudsend is donderdag tegen het middaguur door de harde wind een zeilboot omgeslagen met vijf studentes aan boord. Een van hen wordt vermist, aldus de Friese politie. Duikers van de brandweer, een helikopter en een schip van het Korps landelijke politiediensten zijn een zoekactie begonnen.

De vier andere opvarenden konden zwemmend een nabijgelegen baggerschip bereiken en zijn in shock en onderkoeld naar een ziekenhuis gebracht. (De Telegraaf, Leeuwarder Courant,  ‘Arnhemse studente vermist, zoekactie gestaakt’ – De Gelderlander)

3 Berichten

 • ad muller

  11 jaren geleden / 26 mei 2011 om 14:30 uur

  Wat hebben de vier van de vijf meisjes geluk gehad en wat een spanning voor de familie van het vermiste meisje !! Ad muller vader van een verongelukte 16 jarige zoon Leo.

 • Daisy & kimberly

  11 jaren geleden / 27 mei 2011 om 09:43 uur

  ah wat erg !
  vorige week waren wij daar op watersport week, wij vinden het echt vreselijk ! sterkte voor de familie.

 • Mevr. C. Fornara

  11 jaren geleden / 2 juni 2011 om 22:22 uur

  Het ROC college en de directie van ROC moet geschorst worden en deze zeilboot verhuurder..je weet als je zeilt op zo een groot meer op een zeilboot dat je verplicht bent een reddingsvest aan te hebben als passagier . De leiding van dit ROC en het zeilboten verhuurbedrijf zijn verantwoordelijk voor moord op dit meisje!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X