Informatie voor de watersporter

Team SCA raakt object en beschadigt roer in Volvo Ocean Race

foto SCA
foto SCA
Alicante, Itajai – Het zit de vrouwen van Team SCA niet mee. Na de schade als gevolg van de klapgijp op de Zuidelijke Oceaan en een kapot zeil op de Zuid-Atlantische Oceaan, berichtte Team SCA zondagavond dat het ‘een object’ had geraakt, waardoor één van de roeren onklaar raakte.

Schipper Sam Davies (GBR): “We zeilden voor de wind met onze A3 op in 22 knopen wind. We hadden net de laatste klap richting Itajai gemaakt toen we een luide knal hoorden. De boot stopte en we maakten een enorme uitglijder, omdat we de controle over het bakboordroer verloren. Die was uit de lagers geknald en de stuurstangarm was gebroken. Gelukkig zijn we het roer niet kwijt geraakt en is de romp onbeschadigd.. We hebben de lagers nog en de boot zit niet vol water. Dat is het goede nieuws.”

Team SCA kreeg het beschadigde roer er echter niet uit en heeft met een deel van het reserveroer een noodreparatie gemaakt. Hoewel het sturen zwaarder gaat, kunnen de vrouwen hun weg naar de eindstreep vervolgen. (Volvo Ocean Race, Team SCA)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht