Informatie voor de watersporter

Temperamentvolle Engelse topzeiler Ainslie ziet zijn toekomst in de America’s Cup

Londen – De Engelsman Ben Ainslie (34), drievoudig winnaar van olympisch goud in de Finn-klasse, zet zijn zeilcarrière na de Olympische Spelen voort in de wereld van de America’s Cup.

Aanvankelijk zal hij zich bepreken tot de publieksvriendelijke en losstaande World Series van de America’s Cup, en zal hij in de 34-ste America’s Cup meevaren in het Oracle-team van de Nieuw-Zeelander Russell Coutts om de beker te verdedigen, maar voor de 35-ste editie heeft Ainslie al zijn eigen Ben Ainslie Racing Team aangekondigd, dat met een eigen Engelse boot de aanstaande America’s Cup-winnaar zou moeten uitdagen. Oracle zou garant staan voor de startkosten van 3 miljoen euro van ‘Ben Ainslie Racing’. Een complete America’s Cup campagne zou 200 miljoen dollar belopen.

Ainslie is de meest succesvolle olympische zeiler allertijden en sluit naast al z’n plannen zelfs deelname aan de Spelen van 2016 nog niet uit. Overigens trok Ainslie tijdens het afgelopen WK in het Australische Frematle nog wereldwijd de aandacht door een journalist aan te vallen op de persboot, die hem gestoord zou hebben tijdens zijn race. Een wapenfeit die hem een diskwalificatie opleverde.  Ainslie heeft een relatie met de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester. (Stuff Sport, Financial Times, Guardian)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht