Vaarseizoen 2015 begint met de 60-ste HISWA Amsterdam Boat Show

PERSBERICHT

In 2014 opende Volvo Ocean Race zeilster op de SCA vrouwenboot Carolijn Brouwer (links) de HISWA
In 2014 opende Volvo Ocean Race zeilster op de SCA vrouwenboot Carolijn Brouwer (links) de HISWA
Amsterdam – Op 11 maart 2015 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show.
Met maar liefst acht ‘werelden’ valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot zeilclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen.
Voor de tweede keer is er HISWA Klassiek met een mooie collectie klassieke boten en onderdelen en het segment funsport wordt dit jaar nog groter. Hier is alles te vinden op het gebied van o.a. wind- en kitesurfen, wakeboarden en stand up paddling (SUP). Dit jaar zal de 60e editie plaatsvinden van woensdag 11 tot en met zondag 15 maart 2015.
De voorbereidingen op de 60ste editie van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn in volle gang. De vooruitzichten zijn goed. Met nog ruim 3 maanden te gaan, is 80 procent van de HISWA-beursvloer gevuld. Dit is ruim 10 procent meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Ook introduceert het watersportevenement in 2015 naast de vele trouwe deelnemers een groot aantal nieuwe bedrijven die voor het eerst meedoen. Met de ‘werelden’ Funsport, Sloep, Klassiek, Shop, Speed, Zeilen, Unique en Onderdelen & Accessoires is de HISWA Amsterdam Boat Show het grootste en meest complete watersportevenement van Nederland dat zich richt op alle watersporters.
Goed op koers
“We zijn volop bezig met de voorbereidingen van alweer de 60e editie en liggen goed op koers. We merken dat er voorzichtig weer wat meer beweging in de markt zit en zien dit terug in de hoeveelheid aanmeldingen van de exposanten voor HISWA 2015. We zien veel trouwe deelnemers terug, maar ook nieuwe deelnemers waaronder XO Boats Nederland, Hellas Watersport – Primeur Sloepen en Seascape Benelux. Dat is heel mooi nieuws”, aldus beursmanager Joost Ringeling van Amsterdam RAI.
Grote spelers in watersportland aan boord
Inmiddels is al een flink aantal grote namen aan boord. “Wij staan al jaren op de HISWA. De timing van dit evenement is bepalend voor de keuze en deze sluit perfect aan voor de start van het waterrecreatie seizoen”, aldus Peter Wayper van Technautic. Rens de Korver van XO Boats vult aan: “HISWA is een van de weinige platforms waar je je in Nederland goed kan presenteren als bootbouwer of -verkoper en waar je, als je als professioneel bedrijf serieus genomen wilt worden, gewoon moet staan.”
NIEUW: Nóg meer Funsport
Het segment Funsport wordt dit jaar nóg groter. Hier is alles te vinden op het gebied van wind- en kitesurfen, wakeboarden, stand up paddling (SUP) en nog veel meer. Zowel voor de beginner als de doorgewinterde funsporter met merken als Mistral SUP, North Kiteboarding, Naish, F-One en Fanatic. Nieuw dit jaar is de Funsport shop waar bovenstaande en vele andere merken spullen aanbieden tegen een mooie prijs.
Innovatie & primeurs
Dat de HISWA dit jaar nog completer is, is ook te zien aan het aantal primeurs en noviteiten. Zo presenteert Northshore Yachts Holland haar nieuwste Lemsteraak, Aquavitesse de RS Aero, Seafury BV de Seafury Tender, Nauta Maritiem de Crescent 6.9 ST, Antaris de Antaris 77 en daarnaast is de Stagnum Runabout 1300 voor het eerst te zien in Nederland. Ringeling: “En dit is slechts een greep uit de vele noviteiten. Ook hierin zien we terug dat de exposant het vertrouwen niet is verloren.” Op het innovatiepaviljoen van HISWA 2015 komen alle innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen samen. Ook zijn daar de geselecteerde producten voor de HISWA Product van het Jaar verkiezing te zien. Daarnaast is het een unicum dat alle geselecteerde zeil- en motorboten voor de HISWA Boot van het Jaar verkiezing genomineerd en eveneens op de beursvloer te bezichtigen zijn.
HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van woensdag 11 maart tot en met zondag 15 maart 2015 in Amsterdam RAI. Openingstijden: woensdag van 11.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt € 12,50. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis.
Meer informatie www.hiswarai.nl.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X