Vader van Laura Dekker zal tienerzeilster in Darwin ontmoeten

Darwin, Australië – Als alles goed gaat, zou Laura Dekker met nog zo’n 300 mijl te gaan komend weekend in Darwin moeten aankomen. Dan heeft ze Torres Strait, één van de gevaarlijkste trajecten van haar voorgenomen wereldomzeiling achter de rug.  Met een gescheurd en onbruikbaar genua-zeil en 48 uur zonder slaap manoeuvreert zij langs de drukke scheepvaartroute, riffen en zandbanken over een onstuimige zee.

Drie dagen geleden was de tiener, die over een maand pas 16 wordt, een jaar onderweg. Als alles volgens plan verloopt, zal Laura Dekker bij afloop van haar wereldomzeiling 16 jaar en 8 maanden oud zijn. Daarmee zou ze  met drie tot vier maanden verschil met Jessica Watson nog steeds de jongste wereldomzeilster ooit kunnen worden.  Jessica Watson zeilde echter ‘non stop’.  Laure Dekker heeft in Darwin een rustpauze  van een paar weken gepland, en Australische media melden dat haar vader naar Darwin afreist om zijn dochter daar te ontmoeten. (9News, Blog Laura Dekker)

2 Berichten

 • G.H.Hakeboom

  11 jaren geleden / 24 augustus 2011 om 20:03 uur

  Ik kan niet meer zeggen dan: Laura het is fantastisch wat je tot op heden hebt bereikt.
  Ik volg je berichten met heel veel belangstelling

 • Lucien Stam

  11 jaren geleden / 25 augustus 2011 om 21:58 uur

  Het mag dan een manier van leven zijn geworden, het blijft een fantastische en indrukwekkende prestatie. Veel geluk voor de moeilijke passage die straks gaat beginnen.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X