Amersfoortse Jolande Drop. Van kantoorbaan naar boot?

Van kantoorbaan naar boot? Steeds meer mensen gooien het roer om: ‘Doen waar je hart ligt, geeft zoveel energie’

De Amersfoortse Jolande Drop werkte als manager in de welzijnssector, maar vlak voor corona gooide ze het roer om. Ze kocht een boot en organiseert nu scheepstochten en asverstrooiingen op het water. Bij het Ambachtelijk Botenbouw Centrum in Amersfoort zien ze door corona meer mensen die de bakens verzetten.

“Wat een prachtige dag voor een tocht”, zegt Jolande Drop met een grote glimlach op haar gezicht in de stuurhut. Behendig loodst ze haar boot, de Bolivar, over de Eem bij Soest. Het schip is een varend monument, gebouwd in 1928 in het Duitse Bremen. “Boten, water en met mensen, dat vind ik het allerleukste.” In het voorjaar van 2019 kocht Drop de Bolivar. Ze zag geen toekomst in haar kantoorbaan als manager en het schip was liefde op het eerste gezicht.

Zie voor meer informatie: rtvutrecht.nl

Foto: RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X