Informatie voor de watersporter

Veteraan solozeiler Robert Rosen Jacobson finisht op vijftiende plaats in Mini Transat 2013

robert_rosen_finish_transat2013
Robert Rosen Jacobson finisht als 15de in Guadeloupe (foto Mini Transat 2013 / Jacques Vapillon)

Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) – De Nederlandse deelnemer aan de Mini Transat Robert Rosen Jacobson (59)  is vanmiddag  als vijftiende aangekomen in de haven van Pointe-à-Pitre op het Caribische eiland Guadeloupe. Terwijl er bij de herstart in Spanje 46 solozeilers in de serieklasse waren gestart.  De tocht vanuit Noord-Spanje heeft hem 26 dagen, 4 uur, 56 minuten en 58 seconden gekost.

Eigenlijk heeft de Nederlander er een dag korter over gedaan, omdat hij op de Canarische Eilanden een dag verspeeld heeft om een storing in zijn elektrische circuit te verhelpen. Zou dat niet zijn gebeurd, dan was hij waarschijnlijk bij de eerste acht gefinished.

Het laatste deel van het traject was nog spannend ook, toen de Engelse Pip Hare met wie Rosen Jacobson zowat al twee weken in competitie lag, toch weer inliep.  Uiteindelijk finishte de NED602 met niet meer dan 35 minuten voorsprong.  Na aankomst kuste Rosen Jacobson de steigers. “Het was wel een zware editie. Ik heb niet veel plezier gehad onderweg.  In 2015 kom ik terug, als de wedstrijdleiding belooft dat dan ook de passaatwinden weer van de partij zullen zijn…”(Nauticlink, Mini Transat 650, NED602)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht