Volvo Ocean Race deelnemer Scallywag staakt zoekactie naar teamgenoot en zet koers Kaap Hoorn

Alicante – De kans dat de overboord geslagen zeiler John Fisher nog levend wordt teruggevonden, is minimaal geworden. De bemanning Team Sun Hung Kai/Scallywag heeft de zoekactie gestaakt en koers gezet richting Zuid-Amerika. Er is nog wel een schip onderweg, maar de verwachting is dat die hulp te laat komt voor de 47-jarige Brit.

Daarom heeft de bemanning van de Scallywag, met ook de Nederlandse Annemieke Bes aan boord, besloten om te stoppen met zoeken. “Ze hebben de moeilijke beslissing genomen richting de kust van Zuid-Amerika te varen.” (NOSVolvo Ocean Race 2017-18actuele posities)

1 Bericht

  • Gerhard-Paul Wisgerhof

    5 jaren geleden / 27 maart 2018 om 12:50 uur

    Vreselijk om als schipper de keuze te moeten maken te stoppen met zoeken naar je overboord geslagen bemanningslid. Eens te meer blijkt aan welke gevaren de zeilers die deelnemen aan de Volvo Ocean Race bloot staan. De herinneringen aan Hans Horrevoets (alweer 12 jaar geleden) komen weer pijnlijk naar boven. Sterkte voor de bemanning van Team Sun Hung Kai/Scallywag en vooral aan de familie en vrienden van John Fisher.

Berichtensectie gesloten.