Informatie voor de watersporter

Watersportwinkels zetten nieuwe plastic tasjeswet om in actie voor reddingmaatschappij KNRM

BRESKENS – Twee winkelbedrijven in Breskens gaan de opbrengst van plastic tasjes waarvoor ze vanaf januari geld moeten vragen, aan het reddingstation Breskens van de KNRM geven. Kosten Watersport & Fashion kwam als eerste met dit idee.

In het nieuwe jaar wordt de nieuwe wetgeving van kracht waarbij het verboden wordt voor winkeliers om gratis tassen van (gedeeltelijk) plastic te verstrekken aan hun klanten.

Veel winkeliers zitten toch wat in hun maag met deze wetgeving. Hoewel ook zij het belang voor het milieu inzien, vinden ze het toch ongepast om aan hun klanten, na een dure aankoop, nog geld te vragen voor de tas.

Frank en Bianca Wieme van Kosten Watersport & Fashion besloten om creatief met deze bijdrage om te gaan en deze gelijk om te zetten in een donatie aan het goede doel.

Als lid van de Breskense Rederskring en verkoper van de KNRM jaarwimpel besloten ze om KNRM reddingstation Breskens te kiezen als goed doel. Zo wordt nieuwe milieuwetgeving direct omgezet in een gift aan de KNRM.

De KNRM Breskens maakte er trots melding van op de website en riep andere winkeliers in Breskens op het voorbeeld te volgen. JR Tackle Zeevismaterialen – ook in Breskens – heeft dat alvast gedaan. (PZC, KNRM, www.kostenwatersport.nl, www.jrtackle.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht