Watertoeristen klagen over voorzieningenniveau langs de Vecht in de gemeente Stichtse Vecht

Maarssen – Met de zomervakantie voor deur zijn binnen de gemeentegrenzen het aantal watertoeristen aanzienlijk toegenomen. Waar Stichtse Vecht (Breukelen, Loenen en Maarssen) wordt gezien als de parel van de Vecht daar zijn niet alle watertoeristen even tevreden over het voorzieningenniveau dat wordt geboden.

Volgens een aantal watertoeristen is het aantal stroompunten langs de kade in Maarssen wel heel erg minimaal: ‘Langs de kade van het gemeentehuis heeft de gemeente eindelijk vorig jaar stroompunten aangelegd. Het zijn er echter maar 2 voor maximaal 8 boten. Dan moet je er ook nog eens 50 cent per meter boot voor betalen. Zo iets kroms zijn wij in heel Nederland nog niet tegengekomen. Wij varen door heel Nederland en de duurste stroom komt per dag op 2 euro. Hoop dat de gemeente iets aan de hoogte wil doen’.

Ook hoe de berm naast de kade erbij ligt is, de watertoeristen een doorn in het oog : ‘Je stapt vanaf je boot zo op een ongemoeid stuk gras – waarbij je gelijk in de brandnetels staat – en dat vol met hondenstront ligt.’ (RTV Stichtse Vecht)

1 Bericht

  • Nico uit Loenen

    5 jaren geleden / 8 juli 2017 om 12:19 uur

    Welkom in de gemeente Stichtse Vecht :-). Helaas is er een onderbezetting bij het ambtelijke “apparaat” van mensen die iets van klantvriendelijkheid weten, we zitten in een bestuursdipje. En we zitten hier, als “het buiten van de randstad” graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Men houdt zich hier voornamelijk bezig met het verzinnen van regelgeving die de geplande inkomsten moeten opleveren. Gras maaien en faciliteiten horen daar zeker niet bij. Maar ééns zal alles beter worden hopen wij voor u en …. klagen helpt!

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X