WinGPS Inland vereenvoudigt programmeren Class A en INLAND-AIS transponders

Persbericht
Heeg – Stentec’s nieuwe WinGPS Inland versie is speciaal ontworpen voor de beroepsvaart en de pleziervaart met Class A en INLAND-AIS transponders aan boord. Dit betreft de binnenvaart, kustvaart en motorschepen groter dan 20m met als vaargebied de Europese binnen- en kustwateren. Voor de weergave van AIS targets op uw beeldscherm kunt u snel wisselen tussen INLAND-AIS mode en de geoptimaliseerde SOLAS Class A en Class B weergave van Stentec.
Probleem: De gegevens van AIS schepen op de digitale kaart of plotter aan boord kloppen vaak niet. Zo wordt de huidige bestemming lang niet altijd getoond of staat permanent de thuishaven ingevuld.
Met de komst van INLAND-AIS is het aantal aan-te-passen gegevens aanzienlijk toegenomen. Voor en tijdens de reis dient de schipper op straffe van een boete gegevens zijn INLAND-AIS transponder aan te passen. Niet alleen van belang voor de overheid maar ook voor de veiligheid. Denk aan blauwe ballen welke gevaarlijke lading aangeven en aan het zetten van een blauw bord dat een tegenligger na marifoonoverleg ook op de AIS laat zien dat hij over stuurboord moet passeren.
Niet of verkeerd programmeren is niet alleen een kwestie van discipline. Wijzigen en controleren van de gegevens op het transponder-apparaat is lastig en tijdrovend.
Oplossing: Maak verstellen zo makkelijk mogelijk en geef de schipper inzicht. Dit kan door de transponder te koppelen aan de navigatie-pc met WinGPS INLAND. Een nieuwe interface toont wat de transponder verzendt, incl. bestemming. Aanpassen van de AIS-gegevens en checken van de aangepaste status is daarmee snel en eenvoudig. Met het gebruiksvriendelijke AIS programmeren in WinGPS Inland draagt Stentec indirect bij aan de veiligheid op zee en binnenwater.
Naast navigeren met AIS beschikt WinGPS Inland ook over een snelle routeplanner met een uitgebreid Europese vaarroutenetwerk voorzien van brug- en sluisinformatie incl. foto’s. Met een update abonnement beschikken gebruikers altijd over bijgewerkte, officiële IENC S57-vectorkaarten. Zo worden ook de kleinste vaarwateren gedekt en voldoet u aan de wettelijke eisen van de Duitse en Nederlandse overheden en de Rijncommissie.
Over Stentec:
Stentec is al jaren de toonaangevende Nederlandse ontwikkelaar van navigatiesoftware en digitale waterkaarten. Met innovatieve software en service biedt Stentec een complete oplossing voor aan boord inclusief GPS- en AIS-ontvangers. Gewoon op de laptop of de navigatie-PC aan boord. Veiligheid en gebruikersgemak staan daarbij voorop.
Voor de pleziervaart werden de afgelopen 20 jaar digitale kaarten ontwikkeld in rasterformat. Deze werden voorzien van een uitgebreide, gemakkelijk te updaten, waypointdatabase voor o.a. betonning en jachthavens. Vanaf 1999 onderhoudt Stentec regelmatige online updateservice voor de DKW1800-serie (digitale waterkaart voor IJsselmeer, Wadden, Zeeland, Noordzeekust) en sinds enkele jaren is er zelfs een wekelijkse updateservice.
Meer informatie www.stentec.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X