Informatie voor de watersporter

Yachtcontrol-software laat Victron-energiesysteem op smartphone of tablet monitoren en beheren

Persbericht
Hattem – Dankzij een unieke samenwerking tussen Victron Energy en Yachtcontrol is het mogelijk om, met behulp van de Yachtcontrol software, de Victron installatie uit te lezen én aan te sturen via computer, smartphone of tablet! Het aansturen van de energiehuishouding aan boord door middel van andere software dan van de fabrikant, is nog niet eerder toegepast en uniek in de branche.
Via het NMEA2000 en VEbus netwerk wordt de Victron installatie gekoppeld aan de computer met daarop de software van Yachtcontrol. Naast het uitlezen van de installatie is communicatie terug mogelijk. Hiermee kan men dus niet alleen de accuspanning of de status van de omvormer inzien, maar ook de omvormer aan-/ of uitzetten en de laadstroom wijzigen. Dit kan dus zonder gebruik van een fysiek multi control panel of bedieningsunit.
Tevens kan, door middel van een draadloos netwerk, een verbinding tot stand worden gebracht tussen de computer en een smartphone of tablet. Hiermee is het mogelijk om de Victron installatie te monitoren en te beheren vanaf deze apparaten. “Er zijn ontzettend veel watersporters die een smartphone of tablet mee aan boord nemen. Dankzij de draadloze verbinding met de computer kan de gebruiker via bijvoorbeeld een iPhone of iPad de status van de Victron installatie opvragen of de laadstroom te wijzigen. In combinatie met een modem is het mogelijk om deze informatie vanaf thuis te raadplegen”, aldus Victor van der Louw, eigenaar van Yachtcontrol.
Boot Düsseldorf
Bekijk zelf deze nieuwe ontwikkeling tijdens Boot Düsseldorf op de stand van Victron Energy (hal 11, stand C02) en Yachtcontrol (hal 11, stand B31)
Yachtcontrol software
Het programma Yachtcontrol Navigatie beschikt naast “standaard” kaartplotter functionaliteit zoals digitale kaarten, AIS en radar ook over een zeer uitgebreid monitorgedeelte. Via een unieke ontwerp module kan iedere klant (indien gewenst), afhankelijk van de aangeboden data, een eigen ontwerp maken. Talloze klokken en meters zijn naar voren te halen in diverse kleuren en types. Motorinformatie zoals toerental en brandstofverbruik, snelheid en diepte, tankniveau’s, camerabeelden en dus ook de energiehuishouding. Hiermee komt dus alles samen en is het mogelijk om vanaf een of meerdere (computer) schermen te navigeren, elektra te schakelen en alle data te monitoren. De Yachtcontrol software kan zowel NMEA0183 als NMEA2000 data verwerken en werkt op iedere computer met Windows als besturingssysteem.
Meer informatie www.yachtcontrol.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht