windverwachting

Zeiljacht brandt uit op IJsselmeer voor Friese kust en zinkt

Gaast (Friesland) – Op het IJsselmeer is brand uitgebroken op een zeiljacht. De enige opvarende wist op eigen kracht de kust te bereiken. Hij is niet gewond geraakt. Het jacht is volledig verwoest en gezonken.

De man was vertrokken uit Kornwerderzand toen er twee kilometer uit de kust bij het Friese Gaast door nog onbekende oorzaak een brandje aan boord ontstond. De schipper bedacht zich geen moment en bevestigde een emmer aan een stok om water te kunnen pakken om het brandje te blussen. Doordat de boot nog voer, kwam er echter te veel kracht waardoor de man overboord werd getrokken. Hij wist het schip niet meer te bereiken.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de brandweer begonnen meteen na de melding een zoekactie naar opvarenden. Aan de operatie deden vijf boten van de KNRM en een reddingshelikopter mee. (NOS, De Telegraaf)

1 Bericht

  • Emma

    5 maanden geleden / 3 maart 2022 om 11:53 uur

    Wat lijkt me dat spannend, brand aan boord. Mijn vriend heeft een boot en gaat graag het water op, maar ik merk dat ik het spannend blijf vinden om op een groot meer of op zee te zijn zonder land in zicht. In het geval van deze man kon hij geen kant meer op nadat zijn jacht gezonken was, gelukkig heeft hij de kust kunnen bereiken. Misschien moeten we zelf wat meer tijd investeren in trainingen en veiligheid aan boord, dat geeft mij misschien rust.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X