Zeilmeisje Laura Dekker vindt geluk op haar boot met oudere Duitse vriend

AMSTERDAM – Zeilmeisje Laura Dekker (over een week 18) heeft een Duitse vriend. Dekker, die met veertien jaar als jongste mens op aarde solo rond de wereld zeilde, is gelukkig met de 30-jarige Daniel uit Bonn. Samen leven ze op Laura’s boot ’Guppy’ voor de kust van Nieuw-Zeeland. Dat vertelde Laura aan Duitse journalisten ter gelegenheid van de promotie van haar boek ‘Ein Mädchen, ein Traum’.

In hetzelfde verhaal in de Spiegel Online ‘Seglerin Laura Dekker: Eine Frau, ein Boot’, waarin Dekker in Duitsland het meisjes-stadium kennelijk is ontgroeid, vertelt de Nederlandse zeilster dat ze ‘school wel definitief voor gezien houdt’ en je dat diploma voor haar schipperspapieren ook niet nodig hebt. In het verleden waren het vooral haar grootouders die op dat papiertje aandrongen, haar ouders maakte het niet zoveel uit.

Bij ouderen vindt Laura Dekker sneller aansluiting dan bij leeftijdgenoten. Hun geprekonderwerpen als ‘school, studeren en uitgaan’ interesseren haar minder. Verder voorspelt ze dat er nog wel eens een langere reis aankomt.  (Spiegel Online, De Telegraaf, Laura Dekker en foto’s)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X