Informatie voor de watersporter

Zeilschool Pean combineert CWO zeilles met avontuurlijke zeiltocht over de Friese meren voor jongeren

PERSBERICHT
pean_cwo_zeiltochtAkkrum-Nes – Zeilschool Pean uit Friesland heeft een nieuw soort zeilcursus ontwikkelt. Jongeren van 15 tot 17 jaar kunnen zich inschrijven voor een Friese merentochtkamp. Trekken door Friesland en tegelijk zeilles krijgen.
Zeilen doen ze in de valk. Eten en slapen op een skûtsje. Na aankomst bij Pean zondagmiddag vertrekken de lesvalken en het skûtsje. Na een week meert de vloot weer bij Pean af. Zeilschoolhouder Meijer: “Op zich is het natuurlijk geen nieuwe uitvinding om door Friesland te trekken. Nieuw is dat er CWO-zeilles wordt gegeven op dit soort Friese merentochtkamp.”
Pean staat bekend als een zeilschool die streeft naar hoge kwaliteit zeilles. Zo ontstond ook dit zeilkamp legt Meijer uit. “We willen graag dat de losse vaardigheden van de cursisten in de praktijk van het echte varen worden toegepast. Elke avond wordt er besloten waar we de volgende dag zullen eindigen. Die bestemming zal afhangen van de windrichting en van wat de cursisten nog willen leren. Het is nadrukkelijk geen zwerfkamp maar een zeilschoolweek. Je zult zien dat de jongeren ongelooflijk veel leren en heel veel plezier hebben als ze op deze praktische wijze zeilles krijgen.”
De Friese zeilschool verwacht deze zeilschoolweek zelfstandige praktische zeilers op te leiden. Met zulke vaardigheden kunnen jongeren een boot met een dektent huren en een prachtige, goedkope zeilvakantie in Friesland doorbrengen. Het product lijkt aan te slaan want de inschrijvingen lopen inmiddels binnen.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht