Informatie voor de watersporter

650 Studenten roeien vandaag 100 kilometer tijdens Ringvaart Regatta

Leiden, Delft: Voor de 38ste keer wordt vandaag de RingvaartRegatta gehouden. 650 Roeiers verdeeld over 140 boten maken een ronde over de Ringvaart.

De wedstrijd over een lengte van precies 100km begint in Leiden waarna de Kaag wordt overgestoken om bij de Ringvaart te komen. Na een rondje op de Ringvaart wordt de Kaag opnieuw gepasseerd op weg naar Leiden, Leidschendam en uiteindelijk Delft. Onderweg zijn diverse stopplekken voor een sanitaire stop en eten en drinken.

Er doen meer dan 10 verschillende categorieën mee, onder meer de heren acht, heren vier, dames acht, mixed acht, skiff, etc. Elke categorie strijdt om de eerste plek, maar deelname en het voltooien van de tocht wordt door velen gezien als een belangrijk doel op zich. Gemiddeld wordt zo’n 9 uur over de tocht gedaan.

Gezonken boot
Alsof 100 kilometer roeien niet uitdaging genoeg is zorgt het weer ook voor problemen. Twee bootjes maakten vanmorgen zo veel water dat deelnemers moesten opgeven. Eén boot zonk daadwerkelijk. De organisatie overweegt de rest van de dag de deelnemers in kolonnes te laten varen om de veiligheid te vergroten. (RTV-NH, Ringvaart Regatta)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht