123 stickers

Amsterdam kiest voor verbod om ’s nachts door de grachten te varen

Amsterdam – De gemeente Amsterdam verbiedt vanaf volgend jaar het bootje varen op de grachten tussen 23.00 ’s avonds en 07.00u ’s ochtends. De avondklok moet de toegenomen overlast op het water tegengaan.

De nieuwe maatregel is onderdeel van het nieuwe vaarbeleid van de gemeente, zo maakte wethouder Sharon Dijksma, verantwoordelijk voor Verkeer en Vervoer, dinsdag bekend. In de Nota Varen, een voorstel, constateert de gemeente dat de overlast op de grachten tussen 2015 en 2017 met 30 procent toenam. ‘Een belangrijk signaal dat het echt nodig is om de rust een beetje terug te brengen’, zo valt in de nota te lezen.
advertentie

Ook een verbod op varen zonder vergunning met meer dan 12 mensen aan boord, behoort tot het pakket maatregelen, net als de inzet van extra handhaving bij op- en afstaplocaties. De meeste klachten die de gemeente krijgt gaan over geluidsoverlast, veroorzaakt door luide (beschonken) opvarenden, harde muziek of bootjes die op hoge snelheid door de grachten varen. (De Volkskrant, nu.nl, Het Parool)

1 Bericht

  • Gerard

    3 jaar geleden / 18 december 2018 om 18:21 uur

    Ze kunnen ook de A-10 na elven op slot gooien. Pas dan is de slaapstad compleet

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X