Informatie voor de watersporter
Annelous Lammerts en Max Castelein winnen eerste races in een wereldbeker

Annelous Lammerts en Max Castelein winnen eerste races in een wereldbeker

Op de Hempel World Cup Allianz Regatta in Almere / Lelystad schiet kitefoiler Annelous Lammerts uit de startblokken en wint haar eerste race in het wereldbekercircuit. Sterker nog, ze wint ook de volgende drie races voor de kust van Batavia Strand in Lelystad. Ook windfoiler Max Castelein won drie van zijn vier races en claimt daarmee ook zijn eerste overwinning in een wereldbeker.

Team Allianz in vijf van de acht klassen op kop
De 49er zeilers Bart Lambriex en Floris van de Werken kwamen gisteren al in actie en behouden op 1 juni hun koppositie na vijf gevaren races. Catamaran-zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer voeren het klassement aan in de Nacra17 na vier races en ook Lilian de Geus voert op de eerste dag op haar thuiswater het klassement aan bij de vrouwen windfoilers. Kiran Badloe was niet fit genoeg en verscheen niet aan de start.

Annelous Lammerts tankt zelfvertrouwen
Bij de Kitefoil vrouwen tankt Annelous Lammerts vandaag zelfvertrouwen met vier race wins in een redelijk sterk veld. Een paar van de allersnelste Fransen en Engelsen zijn dan niet aanwezig, maar dit moet een mooie dag zijn geweest voor de kitefoiler uit Schuddebeurs.

Coach Casper Bouman doet verslag: “Vandaag is Annelous leading. Ze wint haar eerste world cupwedstrijd. We hadden het erover, hou dit gevoel vast. En ze wint er nog drie! Vooraan varen moet je ook leren. De goede dingen doen, vertrouwen op jezelf, het initiatief nemen, de juiste calls maken. Dit is allemaal superbelangrijk om dat te kunnen. Dit is een echte confidence boost.”

Bij de 49er mannen weten Lambriex en Van de Werken hun voorsprong uit te bouwen en hebben nu twee punten voorsprong. Op de zevende plaats staan Pim van Vugt en Scipio Houtman van de totaal 40 deelnemers. Bij de vrouwen staan Odile van Aanholt en Annette Duetz op een tweede plaats na 4 races achter het Australische team van Price en Haseldine.

In de eerste race van de dag scoren ze een HCS.

Odile van Aanholt legt uit. “HCS, dat betekent dat je de verkeerde baan hebt gevaren. De wedstrijdleiding is voor het eerst met robotboeien aan het werken. Wij hebben blijkbaar wat gemist. Morgen extra goed oren en ogen open. Het was ook echt een lange dag op het water. Dat is sowieso pittig en door het Nederlandse weer met allemaal buien, draaide de wind best veel. Daar zaten flinke shifts in van wel 50 graden. Maar we zijn blij met onze goede starts en goede snelheid. Het ging eigenlijk heel goed. Altijd nog ruimte voor verbetering.”

Voor meer informatie: allianzregatta.org

Foto: Sailing Energy

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht