Dutch Workboats is nieuwe Nederlandse bouwer van aluminium en kunststof werkboten

PERSBERICHT
Muiden – In juni 2012 is een nieuwe Nederlandse bouwer van werkboten opgericht. DutchWorkboats ontwerpt en bouwt werkboten tot 15 meter in aluminium en HDPE en is gespecialiseerd in maatwerk bouw van schepen voor specifieke toepassingen.
In DutchWorkboats zijn de zakelijke kennis en ervaring van botenbouw van drie professionals bij elkaar gebracht. Zij vormen een bedrijf dat een hoge mate van flexibiliteit koppelt aan een scherpe oriëntatie op zowel klanten als projectmanagement. Alle productie wordt uitbesteed aan de beste Nederlandse onderaannemers.
DutchWorkboats werkt intensief samen met klanten om wensen en doelstellingen om te zetten in een sluitend pakket van vaareigenschappen en inzetmogelijkheden. De ontwerp- en engineeringprocessen van DutchWorkboats brengen dit vervolgens samen in effectieve en kosten efficiënte oplossingen, om de beste prijs/kwaliteitsverhouding te realiseren.
PROJECT IN UITVOERING
Een opvallend onderhanden project is de bouw van een snelle aluminium surveyboot voor een grote internationale baggeraar. De boot kan meten tot een snelheid van 25 km/u, is 7.50m lang met 3 bemanningsleden, heeft een inboard diesel en is trailerbaar. De maximale snelheid is 40 km/h.
NIEUW
De mensen van DutchWorkboats hebben ruime ervaring in het bouwen van aluminium boten, maar zijn doorlopend op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om veelzijdige werkboten te ontwikkelen voor de markt. De meest recente ontwikkeling is de bouw van werkboten in HDPE (High Density Poly Ethylene). De voordelen van HDPE zijn duidelijk: een hoge schokabsorptie, hoog drijfvermogen, sterk maar toch flexibel, nul corrosie en beperkte vatbaarheid voor aangroei. De eerste boten zijn kleine jonboats van ongeveer 5 meter met buitenboordmotoren. Grotere ontwerpen met inboard dieselmotoren worden ontwikkeld in de nabije toekomst.
Meer informatie www.dutchworkboats.com

1 Bericht

  • frank van dijk

    7 jaar geleden / 12 maart 2016 om 19:58 uur

    een idee voor een nieuw produkt tw een balinese prauw gebouwd in kunststof polyester gevonden in de gids van conimex tw thuis in de oosterse keuken dit is leuk zeilen + dat je nog veel mee kan nemen ik denk zo’n 100 kg mvg

Berichtensectie gesloten.