123 stickers

Geen vaarbewijs, boete van € 420 voor Wartenaar

Friesland – De politie heeft dinsdag wederom toezicht gehouden op het Friese water. Er was niet alleen toezicht bij het skûtsjesilen in Earnewald, maar ook op andere plaatsen in de provincie was de politie aanwezig met boten.

In de Zuidwesthoek van Fryslân waren agenten onder andere aanwezig op het Snekermeer, het Prinses Margrietkanaal en de Langweerderwielen en de Goingarijpsterpoelen. Eén watersporter kreeg een bekeuring voor te snel varen. Een 26-jarige schipper uit Tersoal bleek onder invloed van alcohol te varen. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 240 ug/l, goed voor een vaarverbod van een uur en een proces-verbaal.

Daarnaast deelden de agenten vier waarschuwingen uit voor te snel varen (geringe overtredingen) en het niet voldoende stuurboordswal houden in de vaargeul op het Prinses Margrietkanaal. Op de Leyen bij Eastermar kreeg een schipper van een snelle motorboot twee bekeuringen voor het niet aanwezig hebben van zwemvesten en het niet gebruiken van de dodemandsknop. Op de Burgummermar kreeg een schipper een bekeuring voor snelvaren. Ook in Earnewâld bij het skûtsjesilen was de politie met meerdere boten aanwezig. Het weer was prima en daarom waren er ook veel bootjes op het water. Vier schippers kregen een bekeuring voor snelvaren.

Eén schipper uit Warten maakte het wel heel bont met zijn speedboot. Direct na de wedstrijd voer hij vol gas door de Fokkesloot bij Earnewâld. Hierbij werden bijna twee kinderen in een bootje overvaren. Na korte achtervolging konden agenten de speedboot achterhalen. De schipper bleek geen vaarbewijs te hebben en kreeg hiervoor een bekeuring van 420 euro. Tevens kreeg hij nog een bekeuring voor een snelheidsovertreding van meer dan 40 kilometer per uur. De hoogte van deze boete zal worden bepaald door het Openbaar Ministerie.

Aan het begin van de avond begeleide de waterpolitie de stoet van skûtsjes richting Terherne. Ook daar werden weer vier schippers bekeurd voor snelvaren, waarvan er twee een band trokken met daarop mensen. Waterskien, en ook deze vorm, is niet toegestaan. (Flitsnieuws)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X