Haagse klompboot al in Kaapstad en vaarklaar voor aankomst Volvo Ocean Race-boten

PERSBERICHT
Kaapstad – In de haven van Kaapstad ligt dezer dagen, niet ver van de aanlegsteiger voor de zeven deelnemers aan de Volvo Ocean Race een opvallend scheepje. Het is de gele Haagsche Klompboot van Nederlandse makelij. De Klompboot is overigens eerder aangekomen dan de eerste zeezeilers in competitie die morgen 24 november verwacht worden.
Klompboot in zes Volvo Ocean Race havens
Met de Klompboot laat Den Haag van zich horen in een aantal havens waar de Volvo Ocean Race afmeert. Den Haag is eind juni 2018 (24 juni-1 juli) het eindpunt van de acht maanden durende zeilwedstrijd. De Klompboot trekt – ondanks zijn bescheiden diepgang en zeiloppervlak, in Kaapstad weer genoeg aandacht en zal na Kaapstad ook Hong Kong, Newport, Gothenburg en, natuurlijk, Den Haag aandoen.
Ultimate destination
Den Haag wil van de finish van de Volvo Ocean Race ‘de grootste ooit’ maken. Tijdens een spectaculaire stop-over in 2015 trok het zeilspektakel op 1 dag meer toeschouwers (60.000) in Den Haag dan waar ook ter wereld. Nu zet Den Haag als Ultimate Destination in op zo’n 400.000 bezoekers gedurende een week.
De Klompboot is weliswaar veruit de minst geavanceerde boot in de haven, maar wel de meest opvallende. Bij de start van de Volvo Ocean Race in Alicante trok de boot veel bekijks van toeristen, zeilfans en de oceaanzeilers zelf. Er is, voor wie wil, de mogelijkheid om een stukje mee te varen én een foto te laten maken aan boord. Bovendien wordt er door enthousiaste Nederlandse vrijwilligers informatie over Den Haag, Stad aan Zee, gegeven. Met de Klompboot vraagt Den Haag in de buitenlandse havens aandacht voor de stad, als ideale plek om te wonen, werken en verblijven.
Cloggy Reporters
Een tweetal Varende Reporters zal bovendien de komende maanden vanaf het scheepje reportages verzorgen. Gerd-Jan Poortman en Stefan Coppers, ervaren zeezeilers, maken na elke etappe van de Volvo Ocean Race een tien minuten durend ‘magazine’, waarin de kijkers alle aspecten van de zeilrace op vaak ludieke wijze krijgen uitgelegd. De filmpjes zijn de komende maanden te volgen op www.volvooceanracedenhaag.nl. Hier staat ook meer achtergrondinformatie over de plannen en ontwikkelingen rond de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag.
Meer informatie www.volvooceanracedenhaag.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X