In 2014 varen en fietsen over en langs de Moezel in de Franse Lotharingen met Travelydays fietscruises

PERSBERICHT
Enschede – Travelydays is gespecialiseerd in fietscruises en fietsvakanties in Europa. Ook in 2014 bieden we weer verrassende fiets- en vaarvakanties aan om de mooiste gebieden in Europa actief te ontdekken.
Naast de welbekende programma’s hebben we voor 2014 enkele nieuwe fietscruise-vakanties opgenomen. Op de Donau vaart een nieuw cruiseschip de MS Normandie, in Friesland bieden we nieuwe comfort-huurboten voor de fiets- en vaarvakanties naar de 11 Friese steden, en tenslotte zijn de fietscruises met ‘La Belle Fleur’ op het Franse deel van de Moezel in Lotharingen bepaald vakanties met het Franse ‘savoir vivre’.
Met deze laatst genoemde fietscruise wordt de al langer bestaande hotel-fietsvakantie langs de Moezel van Trier naar Koblenz aangevuld met een fietsvakantie langs het Franse deel van de Moezel. De nieuwe fietscruise van 7 dagen vertrekt afwisselend vanuit het Franse Toul en het Luxemburgse Wasserbillig. Vanaf de luchthaven in Luxemburg worden er transfers naar en vanaf het cruiseschip georganiseerd.
De fietscruise wordt begeleid door een Nederlands sprekende gids. Hoogtepunten van deze fietsvakantie over rustige straten en landwegen en over de oude jaagdpaden langs de Moezel zijn de Franse steden Thionville, Metz en Nancy. In Metz kan de bekende kathedraal bezocht worden en tevens het Centre Pompidou; in Nancy is het Palais Stanislas een bezoek waard. Hier wordt het stadsbeeld gekenmerkt door tal van Jugendstil-gebouwen. Onderweg op de fiets wordt er genoten van het prachtige landschap en de ontspannen Franse sfeer.
Het cruiseschip is het gezellige, onder Nederlandse vlag varende MS La Belle Fleur. Deze kleine rivercruiser heeft plaats voor maximaal 19 passagiers verdeeld over acht tweepersoonshutten en een driepersoonshut. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. De salon is nostalgisch ingericht met veel hout, traditionele lampen en grote tafels. Onder het scherm op het ruime zonnendek kan er na het diner onder het genot van een glas wijn verder genoten worden van het ontspannende Franse savoir vivre.
Prijs per persoon vanaf Euro 725,-
Meer informatie www.travelydays.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X