windverwachting

Lawine van kleinere nieuwe boten op Nautic beurs in Parijs breekt met de trend van steeds groter

salon_le_nauticParijs (Frankrijk)  – Vanochtend is de Parijse Salon Nautique, gemoderniseerd als de watersportbeurs ‘Nautic’ gestart. Maar gisteren kon de pers al langs de primeurs defileren. Duidelijk waarneembaar is dat onder druk van de economie er weer veel meer aandacht is voor de kleinere boten.

Vanouds is Bretagne veel bouwers rijk. Een beetje vergelijkbaar met de staalbouw in Friesland. Dit jaar produceert het gebied – dat zich gezamenlijk presenteert – zo maar even drie kleinere zeiljachten die genomineerd zijn voor ‘European Yacht of the Year’. Het zijn de Django 6.70 van Marée Haute, de Malango 8.88 van IDB Marine en de Pogo 30 van Structures.

De trend is echt tegengesteld aan eerdere jaren. Er valt dit jaar op de Salon een lawine aan ‘kleinere’ boten te bewonderen. Ook bij de internationale werven. Heb je bijvoorbeeld de primeur van de Dufour 310. Klein, maar met alle kenmerken van groot met haar dubbele besturing, grote kuip met uitklappend hek, en een verzorgd interieur vol slimmigheden. Bovendien kan het jacht onder de tien meter nog droogvallen ook. Een echte primeur voor deze werf.

Jeanneau is met haar nieuwe Sun Odyssey 349 naar de beurs gekomen. En dat het goedkoop kan bewijst de Huzar 28 uit Polen. Deze kost nieuw minder dan 50.000 euro. De Nederlandse Winner 9.00 is ook aanwezig in Parijs en is daar goed ontvangen. De Franse pers schrijft over een ‘opmerkelijke constructie, een verbazingwekkende afwerking en bijzonder goede vaareigenschappen dankzij een klassiek en verstandig lijnenplan’. Dat is mooi meegenomen voor de werf uit Enkhuizen. (Salon Nautique Le Nautic, Marée Haute, IDB Marine, Pogo Structures, Dufour, Sun Odyssey 349, Huzar Boats)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X