Informatie voor de watersporter

Na terughoudende start van 2012 ziet Linssen Yachts verkoop in mei tot 'maandrecord-hoogte' stijgen

Persbericht
Maasbracht – Na een terughoudend begin van 2012 heeft Linssen Yachts in de maand mei maar liefst twintig jachten aan eindverbruikers verkocht. Het verkoopsucces dat begin mei inzette tijdens het Linssen Summer Festival, heeft zich in de tweede helft van de maand voortgezet. De verkopen bestrijken bovendien het hele jachtprogramma, van de nieuwe New Classic Sturdy 28 en diverse jachten uit de ‘9’-serie tot en met het vlaggenschip, de Grand Sturdy 500 Variotop Mark III.
Volgens Yvonne Linssen is dit zeer bijzonder: “Dat we in één maand twintig jachten verkopen, is in het hele 63-jarige bestaan van Linssen Yachts nog niet voorgekomen. Dat komt neer op bijna één jacht per dag! Wij zijn erg verheugd dat we dit in de huidige tijd bekend kunnen maken. Door de investeringen van de afgelopen jaren in gebouwen, software en opleiding en in de Logicam-flowlijnen, die zijn ingericht voor de productie van de nieuwste producten, hebben we nu een productieproces dat flexibel en zeer efficiënt is ingericht. Linssen Yachts is klaar voor het herstel en de groei van de markt.”
De werf is erin geslaagd om de anticyclische tendens voort te zetten. Dat is onder meer te danken aan innovatieve nieuwe modellen, een nieuwe marketingcampagne, creatieve projecten (zoals cross-marketing met het Zwitserse merk Victorinox), extra aandacht voor gebruikte jachten uit de Linssen Collection, het opvoeren van in-house evenementen, en een toenemende penetratie in de chartermarkt via het Linssen Boating Holidays-netwerk.
Hoewel in het huidige klimaat de prijzen overal onder druk staan, mocht Linssen zich gelukkig prijzen met een stabiel prijsniveau, waardoor het de marktconforme referentiekaders kon overtreffen.
Linssen Yachts organiseert in 2012 nog de volgende evenementen:
Linssen varen op zee, Blankenberge (B) 30 juni – 2 juli 2012
Linssen vaardagen 7-9 juli 2012
Linssen vaardagen 6-8 oktober 2012
Linssen Yachts Boat Show 2012, Maasbracht (NL) 24-26 november 2012
Meer informatie www.linssenyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht