Informatie voor de watersporter

Nautische IVA Opleiding Driebergen houdt 29 april en 26 mei 'Open Avonden'

PERSBERICHT
Driebergen – Water is goed als het vers is. Die ‘versheid’ zoekt de watersportbranche ook als het gaat om nieuw talent. Dinsdagavond 19 april organiseert IVA Driebergen Business School een Open Avond met een presentatie van de watersportrichting, Nautica. Aankomend studenten kunnen in één avond kennis maken met dé nieuwe Business School voor de watersportbranche.
De kick-off was 12 oktober 2010, wat is tussen toen en nu gebeurd? Er ligt een volledig nautische commercieel lesprogramma klaar met vakken als management, economie, verkoop, techniek en talen. Op deze manier worden studenten in vier dagen per week breed geschoold. Op de vijfde dag worden er gastcolleges gegeven en maken de studenten opdrachten in het Nautische bedrijfsleven.
Welke bedrijven hebben tot nu toe al bijgedragen aan de Nautische richting? “Over samenwerking met het Nautische bedrijfsleven hebben we niet te klagen” zegt Ferry Barendregt, projectleider Nautica en adjunct directeur bij IVA Driebergen: “Dagelijks komen er nieuwe lesmaterialen binnen van vooraanstaande bedrijven uit de Nautische branche. Zonder iemand tekort te doen, werken we nu op commercieel en technisch gebied samen met o.a. Suzuki Marine, Steyr motors, Yamaha, Allpa, Yanmar, Vetus, Holland Nautic en Mastervolt. Op andere vlakken is dat met HISWA Vereniging, Jachtbouw Nederland, ANWB Media en Yachtvision maar ook met Contest Yachts, Menken Maritiem, Kuiper Verzekeringen en Lengers Yachts”.
IVA Nautica is een vierjarige opleiding op HBO-niveau (Bachelor), waarbij studenten met passie voor watersport worden opgeleid voor commerciële- of managementbanen. Het brede vakkenpakket geeft toekomstmogelijkheden voor in, maar niet te vergeten ook buiten, de nautische branche.
De Open Avond start om 19.00 uur met een uitgebreide uiteenzetting van de Business School. Gevolgd door een rondleiding met diverse presentaties van de docenten. Voorbeelden hiervan zijn een presentatie nautische techniek, nautische verkoop en marketing. De rondleiding wordt begeleid door studenten en docenten. De Open Avond eindigt om 22.00 uur.
Nautische IVA agenda:
– 19 april, Open Avond, IVA Driebergen
– 26 mei, Open Avond, IVA Driebergen
Recente activiteit: IVA Driebergen was aanwezig bij de Splash wedstrijden op SKON Sailing Tour Loosdrecht en bood de talenten mooie foto’s aan van hun acties op het water. Ons devies, met diezelfde passie de business in!
Meer informatie en aanmelden voor de Open Avond op www.iva-nautica.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht