Nieuwe echoMAP 50s en 70s fishfinder en kaartplotter combinaties van Garmin begin 2013 verkrijgbaar

PERSBERICHT
Eemnes – Garmin komt volgend jaar met nieuwe combinaties van fishfinder en kaartplotter. “Met fantastische geïntegreerde specificaties in deze reeks van gecombineerde units, bewijzen de echoMAP 50s en 70s anders te zijn dan ieder ander toestel op de markt,” vertelt Pontus Fernstrom, Garmin Directeur Marine Sales. “Met super snelle positie updates gecombineerd met een geïntegreerde fishfinder is hij perfect voor alle viswateren en voor iedere visboot.
De echoMAP 50s combineert een 5” VGA kaartplotter display met een geavanceerde echo HD-ID fishfinder. De echoMAP 70s daarentegen is een fantastische kaartplotter en fishfinder gecombineerd met een 7”, multitouch WVGA touchscreen. Beide modellen hebben een dual-beam transducer die een 77/200 kHz signaal uitzendt. Met een duidelijke onderscheiding van objecten en goede zichtbaarheid zowel overdag als ’s nachts, geeft de echoMAP ten alle tijden uitstekende prestaties.
Door de integratie met een 10 Hz GPS ontvanger wordt bij zowel de 50s als de 70s de positie 10 keer per seconde ververst. Dit zorgt ervoor dat de unit een constant en vloeiend beeld toont op het scherm en significant betere accuraatheid levert wanneer waypoints gemarkeerd worden en tijdens het navigeren.
In combinatie met de nieuwe GPS ontvanger hebben de echoMAP 50s en 70s de mogelijkheid tot opname van sonardata. Met deze specificatie kan de boot de timing van het terugkerende sonar signaal corrigeren in vergelijking tot de positie. Dit zorgt ervoor dat ieder punt van de 5.000 gebruikersgedefinieerde waypoints accuraat en precies is. De echoMAP is een absolute must voor iedere visser om de locatie te bepalen en de volgende visspot vast te stellen.
Andere specificaties zijn Wi-Fi en draadloze Bluetooth™ mogelijkheden die het voor vissers mogelijk maken om verbinding te maken met Garmin’s BlueChart® Mobile App.
De perfecte accessoire om te gebruiken met de 50s is de nieuwe echo portable kit. Deze draagtas met stevige buitenkant en zachte binnenkant voor alle 5” echo producten is een must voor de visser die veel onderweg is. De echo portable beschikt over een ingebouwd kabelmanagement en opslagsysteem om deze eenvoudig te vervoeren en vakken aan de zijkant om de batterij en transducer op te bergen. De echo portable levert alle fishfinder benodigdheden in een eenvoudig mee te nemen draagtas.
De echoMAP 50s en 70s zijn in het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar.
Voor meer informatie www.garmin.com/marine.