Duo handed non stop Barcelona World Race vandaag om 13:00 uur van start en live te volgen

barcelona_world_raceBarcelona (Spanje) – Terwijl de Volvo Ocean Race zich klaarmaakt voor een volgende etappe, maken andere professionele zeilers zich op voor de derde Barcelona World Race, een non-stop wereldomzeiling voor double handed IMOCA 60’s, die vandaag om 13:00 start.

Aan deze wedstrijd vanuit Barcelona doen acht boten mee, waaronder verschillende toppers. Tot de deelnemers behoren Alex Thomson (met Pepe Ribes op de Hugo Boss) en het veteranen-duo Bernard Stamm/Jean Le Cam (Cheminees Poujoulat). Er schippert ook één vrouw Anna Corbella (GAES Centros Auditivos). De overige zeilers zijn merendeels lokale grootheden.

Aan de 2014-2015 editie is dit keer een wetenschappelijk UNESCO marine onderzoek- en educatief-programma verbonden. De start wordt live via de site uitgezonden. (Nauticlink, www.barcelonaworldrace.org)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *