Team zeilers Joyon-IDEC Sport sinds vannacht voor op 45 dagen Jules Verne record rond de wereld

Photo Jean Marie Liot / DPPI / IDEC
Photo Jean Marie Liot / DPPI / IDEC
Brest – Sinds vanacht ligt Francis Joyon en zijn team op de trimaran IDEC Sport voor op het 45 dagen schema van Loïck Peyron in 2012. Terwijl de achterstand een aantal dagen geleden nog op ruim 800 mijl stond, ligt Joyon sinds nieuwjaarsdag zo’n 200 mijl voor op het huidige record rond de wereld voor bemande zeilboten.

IDEC Sport heeft z’n inhaalslag te danken aan een ook oostwaarts trekkende depressie, waarvan de boot met snelheden tussen de 35 en 40 knopen zo lang mogelijk probeert te profiteren (Nauticlink, IDEC Sport – Francis Joyon, LIVE kaart, Twitter – @FrancisJoyon, en Trophée Jules Verne)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *