Jachthaven Schiermonnikoog wordt ook dit jaar weer op diepte ‘gewoeld’

Schiermonnikoog – De jachthaven van Schiermonnikoog zal ook dit jaar weer met ploegboten uitgediept worden. Afgelopen twee seizoenen werd deze methode ook al toegepast. Het idee is dat de bagger op de bodem van de passantenhaven wordt losgewoeld en tijdens afgaand tij met de stroming wordt meegespoeld.

Vorig jaar kon op deze manier ongeveer 7000 kubieke meter bagger uit de haven worden verwijderd. Daarmee werd overigens de gewenste diepte van anderhalve meter onder NAP niet gehaald. Dat was deels te wijten aan technische problemen tijdens het begin van de werkzaamheden.

Schiermonnikoog hoopt komend seizoen de haven wel weer op de gewenste diepte te krijgen met deze relatief goedkope methode. De kosten bedragen ruim 30.000 euro. (RTV Noord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *