Boten van buitenboordmotoren ontdaan bij jachthaven in Giesbeek

GIESBEEK – Bij de jachthaven in Giesbeek zijn de afgelopen tijd vijf buitenboordmotoren van boten gestript. Bij een andere boot is het geprobeerd, maar mislukt. Dat meldt de politie. Van de zes motordiefstallen die in Giesbeek zijn geteld, gebeurden er vier in april, zegt een politiewoordvoerder. Deze week sloegen daders opnieuw toe in de haven, waarvan een keer met succes.

Diefstal op het water
De werkwijze verschilt. In sommige gevallen zijn de boten in de jachthaven zelf van hun motor gestript, soms ergens anders. Dan werd de boot in zijn geheel meegenomen en later leeg teruggevonden. ,,Er is een paar keer aangifte gedaan van een boot die in zijn geheel is gestolen. Die werden dan later zonder buitenboordmotor teruggevonden’’, zegt een politiewoordvoerder.

De politie zoekt nog naar tips en aanwijzingen. Wel zijn er camerabeelden waarop een tweetal is te zien dat een boot ontdoet van de motor. (De Gelderlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *