Petitie ‘Behoud de Amsterdamse grachten voor de pleziervaart’ na drie dagen al ruim 3000 keer ondertekend

Amsterdam – De petitie ‘Behoud de Amsterdamse grachten voor de pleziervaart’ is binnen drie dagen meer dan drieduizend keer ondertekend. De initiatiefnemers willen dat de gemeente een aantal regels schrapt die zijn aangekondigd in het rondvaartbeleid.

De petitie is donderdag online gezet door de Stichting Pleziervaart. Zij uiten daarmee kritiek op de plannen die de gemeente heeft met de pleziervaart en rondvaartbranche. Via maatregelen wil de gemeente orde op de grachten brengen. De stichting is het niet eens met het verbod op meer dan twaalf personen op een pleziervaartuig. Dat vinden ze ‘veel te ver gaan.’ Het vaarverbod tussen 23.00 uur en 07.00 uur noemt de stichting een ‘aanslag op het vrije verkeer van personen.’ (Het Parool, www.stichtingpleziervaart.nl en de petitie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *