Vaargeul Reevediep bij Kampen net open, maar natuurorganisaties eisen al sluiting

Kampen – Voor de liefhebber van watersport klinkt het prachtig: een doorgaande vaarverbinding tussen het Drontermeer en de IJssel. Anderhalve week geleden, op 18 april, werd hij geopend, maar twee natuurorganisaties uit Kampen willen dat de vaargeul weer verboden terrein wordt voor boten.

Natuurvereniging IJsseldelta en Werkgroep Zwartendijk hebben het verzoek voor de sluiting van de vaargeul afgelopen week bij de Raad van State ingediend. Volgens hen schaadt de scheepvaart zeldzame vogelsoorten zoals de grote karekiet en de roerdomp. (RTVOost)

Eén gedachte over “Vaargeul Reevediep bij Kampen net open, maar natuurorganisaties eisen al sluiting”

  1. Altijd van die opvliegers. Die natuurculturisten heb je niks aan. Nederland is groot genoeg voor die vogel. Die kijkt echt niet naar een vaargeul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *