De zee boezemt me angst in, ik zou een waardeloze zeiler zijn

Amsterdam – Ik lees over de zee in Toine Heijmans’ prachtig geschreven bundel ‘Marifoonberichten’. Heijmans is schrijver, journalist (hij schrijft kleine verslagen voor De Volkskrant) en fervent zeiler.

Dit schrijft hij over de Noordzee:
‘Nergens en nooit zijn de golven er hetzelfde. Nooit en nergens heeft de Noordzee hetzelfde humeur. Er zijn bleke nachten op weg naar Dover, er is zompige mist voor de haven van Duinkerken, er zijn spitse groene golven bij Dieppe waar het bootje tegenin moet beuken als een bokser, er zijn bliksemschichten die uit de hemel vallen, midden in de maanloze nacht, en er zijn drie etmalen waarin helemaal niets gebeurt – maar als je goed kijkt, verandert het water elke minuut van kleur.’ (Trouw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *