Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Nominaties welkom voor Zeiler van het Jaar Gala 2019

PERSBERICHT

Utrecht, Scheveningen – Op dinsdag 5 november 2019 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee voor de 38e keer uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Met de Conny van Rietschoten Trofee eert het Watersportverbond in samenwerking met Stichting Zeiltrophy de grootste Nederlandse zeilhelden. Het is tot 1 oktober mogelijk om favorieten voor deze en andere trofeeën te nomineren via www.zeilervanhetjaar.nl.

Vier prijscategorieën
Tijdens de feestelijke avond worden verschillende prijzen uitgereikt. Naast de Conny van Rietschoten Trofee worden dit jaar ook de Flyer Trofee, Coach-prijs en de Maas Trofee overhandigd.
Tot 1 oktober is het mogelijk favoriete zeilers te nomineren via www.zeilervanhetjaar.nl. De jury kiest uit alle genomineerden de winnaars.

Conny van Rietschoten Trofee – ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’
De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar
De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.

Coach van het Jaar
De prijs voor de Coach van het Jaar gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden.

Maas Trofee
Door de KRZV De Maas wordt een oeuvreprijs uitgereikt aan de persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties, wel is het mogelijk om vrijwilligers voor te dragen.

Feestelijke gala-avond
Het Zeiler van het Jaar Gala vindt voor de derde keer plaats in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Den Haag ontwikkelt zich meer en meer tot de zeilstad van Nederland met onder andere de finish van de Volvo Ocean Race (2018), het WK Offshore zeilen (2018), het Topzeilcentrum Scheveningen, het Jeugd WK zeilen in 2021 en het WK zeilen voor olympische klassen in 2022.
Tijdens deze avond zullen ook alle kampioenen van dit seizoen in het zonnetje gezet worden. De presentatie van de avond vol sportieve hoogtepunten is onder andere in handen van voormalig Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning.

Over het Zeiler van het Jaar Gala
Het Zeiler van het Jaar Gala wordt georganiseerd door het Watersportverbond in samenwerking met de Stichting Zeiltrophy.

Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl en www.vanrietschotentrofee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *